Gezamenlijk weekend groot succes

Weekend Jong Groen! en Ecolo J een groot succes

Het voorbije weekend verzamelden Jong Groen! en Ecolo J, respectievelijk de jongerenafdelingen van de Vlaamse en Franstalige groenen, in Namen voor de tweede editie van hun gezamenlijk herfstweekend. "Wij kunnen terugblikken op een zeer geslaagde tweedaagse. Het programma was een mix van inhoud en ontspanning. De discussies tijdens de inhoudelijke workshops over thema's als energie, staatshervorming en sociale zekerheid verliepen in een zeer constructieve sfeer" legt Catherine Lemaitre, co-coördinator van EcoloJ, uit.

Zaterdagvoormiddag stond het nakende petroleumtekort op de agenda. De voorstellen die uit deze workshop voortkomen zullen doorgespeeld worden aan onze moederpartijen. Ook de staathervorming kwam aan bod. Tijdens deze discussies kwamen de verschillende standpunten van de jongerenpartijen naar voor. Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!: "Er was een zeer grote luisterbereidheid en een open dialoog over de toekomst van ons land. Het is duidelijk dat er slechts één manier is om tot een oplossing te komen voor de politieke crisis in ons land, namelijk de discussie voeren op een constructieve manier, zonder taboes."

Jong Groen! en Ecolo J hopen dat hun weekend inspirerend werkt voor de regeringsonderhandelaars. Wij houden in ieder geval de dialoog tussen de gemeenschappen in stand en plannen nu al een derde editie van ons herfstweekend, in Vlaanderen.

Kristof Calvo, woordvoerder Jong Groen!
Catherine Lemaitre, co-coördinator EcoloJ