Geen € 7 extra bij internationaal ticket!

Geen € 7 extra bij aankoop van een internationaal ticket aan het loket!
Jong Groen! vraagt de NMBS de Persoonlijke assistentietoeslag te herbekijken

De NMBS besliste onlangs dat vanaf 23 augustus iedereen die aan het loket of per telefoon een internationaal treinticket koopt € 7 extra moet betalen. Met deze maatregelen wordt iedereen getroffen die geen toegang heeft tot het internet of niet vertrouwd is met het uitvoeren van betalingen via het internet. Jong Groen! vindt dit een fout signaal en voert op donderdag 26 augustus actie aan het station van Antwerpen-Centraal.

Aan het station worden kortingsbonnen uitgedeeld met de oproep de € 7 toeslag te laten terugbetalen door de CEO van de NMBS, die onlangs nog in het nieuws kwam met een ferme loonsverhoging. Wout De Meester, ondervoorzitter Jong Groen!, legt uit: "We vinden het zeer cynisch dat amper vier dagen nadat bekend wordt dat de lonen van de spoortop gestegen zijn, een buitenproportionele prijsverhoging wordt doorgevoerd voor internationale treintickets. Wanneer er zeer veel kritiek is op de stiptheid van de treinen lijkt ons dit een zeer fout signaal."

Jong Groen! vraagt, net als het personeel en de vele leden van de protestgroep op Facebook, aan de NMBS deze toeslag te herzien. De boodschap is volgens Wout De Meester zeer eenvoudig: "Wij vragen dat de NMBS inzet op stiptheid en klantvriendelijkheid. Klanten extra laten betalen omdat ze bestellen via het loket gaat voor ons een brug te ver."

Wout De Meester
Ondervoorzitter Jong Groen

Thema: