Congres Jong Lokaal 2012: Stel je prioriteiten!

Op 25 februari stelt Jong Groen haar prioriteiten voor de lokale verkiezingen van 2012.

Vind je dat Jong Groen boven alles moet eisen dat er nachtbussen rijden vanuit de steden naar de randgemeenten? Dat gemeenten jong talent een duwtje in de rug moeten geven, door bvb. street art en graffiti een plaats te geven in de publieke ruimte? Moet binnenkort elke auto betalen om in zijn straat te parkeren? Moet elke gemeente voorzien in ruimte voor hangjongeren? Of denk je: laat ons eerst werk maken van nette straten door strenge boetes in te voeren?

De werkgroep Jong Lokaal lanceert heeft 40 voorstellen gelanceert voor het lokale beleid. Deze week kan je via onze website stemmen op de voorstellen die jij de moeite waard vindt om te bespreken op 25 februari. Dat doe je via deze link.

De dag van het congres gooien we de 20 meest populaire voorstellen in de arena! Voor- en tegenstanders treden dan in debat: een voorstel baant zich een weg naar de finish of gaat strijdend ten onder. Het is de bedoeling dat het echt een interactieve dag wordt, iedereen die wil kan zijn stem laten horen.

En dat is niet onbelangrijk want: welke voorstellen halen de eindmeet? Die vijf winnende  topvoorstellen lanceert Jong Groen als prioriteit voor de lokale verkiezingen van oktober. Met die vijf ideeën trekken we nadien samen op campagne en we plaatsen ze op de lokale agenda.

Kom op zaterdag 25 februari om 10u naar het auditorium De Schelde, in het Provinciaal Administratief Centrum van Oost-Vlaanderen, Woodrow Wilsonplein 2 te Gent.

Inschrijven doe je via www.jonggroen.be/congresjonglokaal