Betoog mee voor een regering

Het is je waarschijnlijk al wel ter ore gekomen, komende zondag 23 januari wordt er betoogd. Enkele studenten van de VUB hebben het initiatief genomen om op straat te komen. Ze willen protesteren tegen het huidige politieke machtsspel en het gebrek aan een regering na meer dan 200 dagen onderhandelen.

Ook Jong Groen! is het al lang beu. Wij eisen een regering! Eén met ballen aan het lijf die ook moed toont en een langetermijnvisie heeft. Een regering die niet van crisis naar crisis holt en zo ter meerder eer en glorie van de creatieve destructie een generatie jongeren wegpokert. Een regering die de economie weer binnen de grenzen van de realiteit brengt. Een regering die een antwoord biedt op onze vraag naar kwaliteitsvolle jobs. Een regering die ons niet zowel het pensioen van de huidige gepensioneerden als ons eigen pensioen laat betalen. Een regering die onze toekomst veilig stelt door om te schakelen naar een groene economie en groene jobs. Kortom een regering die het bekvechten achter zich laat en de grote uitdagingen van onze maatschappij aanpakt.

Praktisch

We spreken af om 13u aan de ingang van Dexia op het Rogierplein in Brussel (vlakbij Brussel Noord). De betoging loopt ten einde om 17u in het Jubelpark. De organisatoren roepen op om in het wit te komen en geen vlaggen mee te nemen, een oproep waar we gehoor aan willen geven.