Bedankt voor de schulden!

Bedankt voor de schulden!
Een begrotingstekort tot 2012 is voor Jong Groen! onaanvaardbaar
 
Yves Leterme blijft verbazen. Deze ochtend in De Zevende Dag verklaarde hij doodleuk dat we pas in 2012 een begroting in evenwicht mogen verwachten. Kristof Calvo, voorzitter van Jong Groen!, reageert verontwaardigd. "Al geruime tijd is het duidelijk dat we in 2008 een flink begrotingstekort mogen verwachten. Omwille van de financiële en economische crisis, maar ook – en dat vergeet men er natuurlijk bij te zeggen – omdat deze regering uitblinkt in niets doen. Wat Leterme nu voorstelt, is voor Jong Groen! helemaal onaanvaardbaar. Tekorten boeken tot 2012 betekent een mega-factuur doorschuiven naar de toekomstige generaties, terwijl die ook nog de kosten voor de vergrijzing zullen moeten dragen."
 
In de huidige economische context zullen begrotingsevenwichten- en overschotten niet vanzelf komen. Nu al vrede nemen met budgettaire tekorten tot 2012 is echter bijzonder cynisch. Wat we op dit ogenblik nodig hebben zijn massale investeringen in de economische sectoren van de toekomst. Het relanceplan is wat dat betreft een gemiste kans. Daarnaast is er in de huidige begroting ook nog ruimte voor extra besparingen en bijkomende inkomsten. Een echte strijd tegen de fiscale fraude voeren en de uitwassen van de notionele interestaftrek wegwerken zou al heel wat opleveren.
 
Jong Groen! vraagt zich of het daadwerkelijk zover komt. "Hopelijk sprak Leterme deze ochtend voor zijn beurt. We wachten in spanning de reactie af van de andere regeringspartijen. In tussentijd roepen we alvast Jong VLD en Jong CD&V op om maandag hun partijbureaus een geweten te schoppen. Een hele generatie dreigt hier het slachtoffer te worden, dit moeten we als jongerenpartijen absoluut vermijden!", aldus Kristof Calvo.
 
Kristof Calvo, voorzitter Jong Groen!