Aan de slag

Jong Groen is haar werkjaar goed gestart. Op www.jonggroen.be/jaarplan lees je welke thema's we dit jaar uitpluizen en welke data je alvast kan vrijhouden in je agenda. Een uitgewerkt jaarplan, dat wil ook zeggen: werk aan de winkel! We richten enkele werkgroepen op:  

  • Politieke cafés - Het kapitalisme voorbij: Na de bezoekdag op 2 november spreken we enkele keren af op café met al wie zin heeft om verder te brainstormen over het thema en ter voorbereiding van het droomdebat. Wil je daar graag bij zijn? Mail dan naar celine [at] jonggroen.be.
  • Werkgroep Actief pluralisme: Zijn kruisbeelden op kerkhoven wel nog oké? Vinden we boerka's in het straatbeeld evident? Zou elke winkel koosjer eten moeten aanbieden en vooral willen we van elkaar leren? In onze maatschappij zijn er verschillende religies, overtuigingen en culturen. Zijn ze een meerwaarde of zijn we voor diversiteit zolang iedereen maar op ons lijkt? Deze werkgroep gaat aan de slag in het voorjaar om de themadag voor te bereiden en vooral de tekst voor het congres samen te stellen. Heb je zin om er mee je schouders onder te zetten? Stuur snel een mailtje naar imade [at] jonggroen.be.
  • Werkgroep Internationaal: De werkgroep internationaal wordt een hecht international team. De werkgroep krijgt een boeiend inhoudelijk traject en organiseert ook één kleine activiteit/bezoek met een internationaal kleurtje. Daarnaast volgt de werkgroep de activiteiten van FYEG en GYG, de Europese en internationale groen jongerenkoepels, op de voet. We bespreken teksten van internationale bijeenkomsten en schrijven onze standpunten uit. Geïnteresseerd om de werkgroep te vervoegen? Stuur een mailtje naar jan [at] jonggroen.be.
  • Werkgroep Campagne: We richten een werkgroep op om de campagne voor te bereiden. De werkgroep begint in het najaar van 2013 en komt op volle stoom in januari-februari. Heb je zin om mee plannen uit te werken, maximaal één keer per maand te vergaderen? Om praktische voorbereidingen te treffen? Stuur zeker een mailtje naar lech [at] jonggroen.be
  • Werkgroep Stad als motor: Vanaf maart start een werkgroep om het programma van de zomermeerdaagse, een afwisseling van inhoud en ontspanning, in elkaar te boksen. Reken op een drietal avondvergaderingen. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar eline [at] jonggroen.be.
  • Vlamredactieteam: Vlamis het driemaandelijkse tijdschrift van Jong Groen. Peper is steeds op zoek naar schrijftalenten, interviewspecialisten, brainstormers en creatieve zielen. Heb je zin om vier keer per jaar bijeen te komen met het redactieteam en de onderwerpen te bepalen en daarna aan de slag te gaan om Peper gevuld te krijgen? Stuur zeker een mailtje naar sien [at] jonggroen.be.