Jong Groen Brasschaat-Kapellen

Welkom op onze afdelingspagina! Wij zijn een enthousiaste groep jongeren uit Brasschaat en Kapellen die geïnteresseerd zijn in de ecologische politiek en die iets willen doen aan het hedendaagse jeugdbeleid. Op een constructieve wijze willen wij problemen voor jongeren aanpakken nadat we ons uitgebreid hebben laten informeren. Actie, filmavonden en debatten zullen dus zeker aan bod komen. Maar daarnaast willen wij ook gewoon op een informele manier met elkaar in debat gaan op café.
Voor de laatste nieuwtjes van onze afdeling kan je onze facebookpagina en onze Twitterpagina volgen!

Contactgegevens

Nijverheidslei 31
2180 Ekeren (Antwerpen)
03/665 41 73
04 79 08 02 53
Bert Jorissen
Gerarduslei 35
2180 Ekeren
03/665.02.19
0484/40.60.86

Lokaal nieuws

Op dinsdag 5 juli verscheen er in De Morgen een artikel over de Brasschaatse schepenen die betrapt waren op dronken rijden. Nadat de derde schepen - Dirk de Kort (CD&V) - betrapt was, schreef onze co-voorzitter Anton Rombaut al een opiniestuk waarin hij vroeg om maatregelen van de waarnemend burgemeester Koen Verberck (N-VA).

Onze secretaris en twee voorzitters stonden in HLN om de ambities van Jong Groen Brasschaat-Kapellen duidelijk te maken.

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-kapellen/-vrienden-noemen-me-politiek...

Pagina's

Blog

Wie is ons voorbeeld?

Gisteren las ik in de krant dat er een derde Brasschaatse schepen betrapt was door de politie met een te hoog alcoholpromillage achter het stuur. Na schepenen Sevenhans (N-VA) en Versompel (N-VA) zou nu ook schepen D. de Kort (CD&V) betrapt geweest zijn. Het ziet alsmaar meer naar uit dat het Brasschaatse schepencollege – bij uitstek de beleidsmakers van onze prachtige gemeente Brasschaat – zelf weinig belang hecht aan regels en wetten.

Weg met de haat. Wir schaffen die Freude!!

Ik beleefde gisteren, tijdens Paaszondag, een geweldige gastronomische dag met familie. Wanneer ik om 22u het journaal uitgesteld bekijk, verdwijnt prompt mijn glimlach. Opener: ruwe beelden van 'De Belgian Supporters', een apathische beweging die – om het vriendelijk uit te drukken – op een nogal speciale wijze met rouwen omspringt. Gewoon afschuwelijk hoe zij geweld gebruikten en fascistische leuzen bulderden om op hun beurt angst te verspreiden. Hier smulde de internationale pers (en IS) natuurlijk van.