lokale activiteiten

Jong Groen telt ook heel wat afdelingen. Ontdek hier de verschillende komende lokale activiteiten!

 • April 22, 2018 om 12:30 PM
  De Vloei in Ieper, Belgium

  Picknick @ De Vloei

  Op zondag 22 april gaat Jong Groen Ieper picknicken op de duurzame wijk De Vloei. Iedereen is meer dan welkom om op een ontspannen manier mee te komen picknicken en zo de wijk en zijn groene zones beter te leren kennen. 

  Om 12:30 spreken we af aan de ingang aan de kant van de Zonnebeeksweg om samen iets te eten bij wijze van een potlucksysteem. Iedereen neemt dus gezellig iets mee om te delen met alle aanwezigen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en ook des te meer diversiteit qua smaken. Jong Groen Ieper zorgt voor enkele gepaste dranken voor tijdens een picknick (biosappen, water, wijn).

  Korte info 

  Picknick @ De Vloei 
  22 april - 12:30 - Potluck

  Tot dan!

  Hou het facebookevent in de gaten voor eventuele updates en nodige een handvol vrienden uit)

 • April 23, 2018 om 07:30 PM
  Stadhuis Eeklo in Eeklo, Belgium

  Met Jong Groen Eeklo naar de gemeenteraad

  Volgende maandag komt er toch wel een erg groen thema op de gemeenteraad en daar willen wij uiteraard bij zijn! Het klimaatactieplan betekent een grote stap in de richting van een duurzamer en klimaatgezond Eeklo.

  Wil je dit moment samen met ons beleven en wil je ook wel eens weten hoe het er in de gemeenteraad aan toe gaat? Sluit gerust aan! 

  Daarna volgt nog een gezellig keuvelmomentje op een hopelijk zonnig terras met een fris pintje want #detoekomstisvanons

  Tot maandag!

  Hou het facebookevent van Jong Groen Eeklo in de gaten voor eventuele updates

   

 • April 23, 2018 om 08:00 PM · 2 inschrijvingen
  Zaal Grasdries in Brasschaat, Belgium

  Bart Staes over Europa

  Ook dit jaar kunnen we weer een grote naam verwachten bij Brasschaat-Kapellen. Bart Staes is Europarlementslid voor Groen en zal meer uitleg geven over Europa. Heb je prangende vragen over Catalonië of waarom de stofzuiger minder hard zuigt? Neem ze zeker mee! Iedereen welkom en vrije toegang.

  Wegens zeer BEPERKTE PARKING vragen we om met de FIETS te komen (bij Jong Groen Brasschaat-Kapellen denken we aan uw gezondheid ;) )

 • April 24, 2018 om 08:00 PM
  Blandijnberg in Gent, Belgium

  Rik Pinxten: Het Nieuwe Vertrouwen

  Al te veel burgers hebben het gevoel dat ze de politiek niet langer kunnen vatten, dat de wereld te groot is om er grip op te krijgen, dat zij geen zeggenschap hebben over hun eigen lot en toekomst. 
  Volgens Rik Pinxten zijn er meer dan genoeg alternatieven die hoop kunnen bieden. Niet het eng populistisch nationalisme van Trump, noch het al te hard op TINA (There Is No Alternative) gebaseerde beleid van Macron.

  Vertrekkend vanuit concrete voorbeelden probeert Pinxten een nieuw verhaal op te bouwen. Zijn motto? Verander de wereld, wees actief in je eigen buurt én houd rekening met de mondiale context. Voor Pinxten is voedsel bij uitstek een voorbeeld waar verandering mogelijk én noodzakelijk is. Eeuwenlang was dit een zaak tussen lokale groepen en families. Als we we wat meer grip op onze wereld willen krijgen, wordt het dan onderhand geen tijd om onze dagelijkse kost uit handen van de agro-industrie te trekken? 

  In Pinxtens woorden: Een groot verhaal over kleine dingen die verbinden.

  Iedereen hartelijk welkom op 24 april, 20u, in de Blandijn!

  Hou het facebookevent van Jong Groen StuGent in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)

   

 • April 26, 2018 om 03:00 PM
  Hogeschoolplein in Leuven, Belgium

  De Langste Veggietafel

  Op donderdag 26 april gaan we met Jong Groen (Stu)Leuven naar het Hogeschoolplein in Leuven voor de tweede editie van "De Langste Veggietafel" (een samenwerking tussen EVA Vlaams-BrabantStad Leuvenen Leuven 2030). Breng zelf je vegetarische en afvalarme picknick mee of koop ter plaatse een veggie lekkernij bij één van de eetkraampjes. 

  Meer info over het evenement zelf vind je hier .

   

   

 • April 28, 2018 om 02:00 PM · €6,00 EUR
  Oude Pastorie in Ham, Belgium

  Lasershooten voor speelbos

  In Ham is er momenteel geen speelbos aanwezig. Toch is het zeer belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om in de bossen te spelen. Om overlast tot een minimum te beperken kan hiervoor van een bos een speelbos gemaakt worden.

  In speelbossen mag men de paden verlaten, kampen bouwen en touwenparcours aanleggen. Zeker jeugdbewegingen kunnen speelbossen goed gebruiken.

  Daarom organiseert Jong Groen West-Limburg een actie. We gaan op zaterdag 28 april lasershooten in de bossen van Ham (rond de Oude Pastorie) om de aandacht op dit probleem te vestigen. Prijs van deelname bedraagt 6 euro per persoon voor 1,5 uur lasershooten. Het lasershooten kan in twee blokken: van 14u00 tot 15u30 of van 15u45 tot 17u15. 

  Inschrijven kan via https://goo.gl/forms/ucUPBpB6RnQiyZ092

  Geef ieder kind de ruimte om in bos te spelen, ga voor een speelbos!

  TL;DR
  WAT? Lasershooten voor speelbos
  WANNEER? zaterdag 28 april (14u00-15u30 of 15u45-17u15)
  WAAR? Oude Pastorie, Ham
  PRIJS: 6 euro per persoon

  Hou het facebookevent in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)

 • April 28, 2018 om 06:30 PM
  JK Zomaar in Itterbeek, Belgium

  Kom aan tafel!

  Neem het woord en deel je ervaring rond 5 verschillende lokale thema's (Jeugd, Mobiliteit, Lekker Lokaal & Fair Trade, Groene Plekken en "Carte Blanche").

  Schrijf je in via dit formulier als je van onze hapjes wenst te genieten

  Hou het facebookevent van Jong Groen Dilbeek in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)

 • April 28, 2018 om 09:30 PM tot April 29, 2018
  Joc Ieper in Ieper, Belgium

  Toogpraat @JOC Ieper

  Onze maandelijkse Jong Groen Toogpraat organiseren we deze keer in Joc Ieper. Deze keer gaan we dieper in op de plaats van de jongeren in onze stad.

  Wat kan de stad anders doen op vlak van jeugdwerking? 
  Welke zaken, evenementen of aanpassingen vinden jongeren belangrijk om onze stad toegankelijker te maken voor de jeugd? Het zijn enkele vragen die de revue zullen passeren. 

  Daarnaast hebben we het ook kort over de komende gemeenteraadsverkiezingen en de rol die jongeren daarin kunnen spelen. 

  Op het einde van de toogpraat gaan we tot slot nog even kort brainstormen over de aankomende activiteiten van Jong Groen Ieper

  Genoeg interessante onderwerpen om eens langs te komen en iets met ons te komen drinken! Tot dan!

  Korte info:

  Toogpraat Jong Groen Ieper - Jeugd in Ieper
  28/04 - 21:30
  Joc Ieper
  Eerste consumptie gratis
  Ook altijd welkom om ons gewoon te leren kennen!

  Hou het facebookevent van deze activiteit in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)

 • April 29, 2018 om 09:30 AM
  NEC De Wulp in Neerpelt, Belgium

  Brunch

  Het is weer zover, de jaarlijkse brunch van Jong Groen Hapelt! Dit jaar starten we om 9:30 met een overheerlijke maaltijd (mensen die er vorig jaar bij waren kunnen dat beamen), met bovendien zoveel mogelijk lokaal, biologisch en eerlijk voedsel. 

  Daarna gidsen we jullie op een originele politiek-ecologische manier doorheen het Hageven tijdens een wandeling van een klein uurtje (rolstoel- en kinderwagen-vriendelijk). Terwijl u geniet van de mooie natuur staan we stil bij de speerpunten van het ecologisme, en dus van onze groene partij, in verband met natuur en klimaat. 

  De brunch kost 12,5 euro per persoon, en 7,5 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Inschrijven kan (en is noodzakelijk) door een mailtje te sturen naar hapelt@jonggroen.be en vervolgens het juiste bedrag te storten op BE43 5230 8089 0601 op naam van Jong Groen Hapelt.

  Hopelijk tot dan!

  Hou het facebookevent in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)!

 • May 02, 2018 om 08:00 PM
  Barville in Gent, Belgium

  Café Verde: Alledaagse discriminatie

  Alledaagse discriminatie. Wat is dat eigenlijk? Hoe beschrijf je het? Hoe onderzoek je het? En: hoe bestrijd je het? Doctoranda Dounia Bourabain (VUB) heeft besloten de volgende vier jaar van haar beroepsleven te wijden aan het beantwoorden van deze vragen. Een aanzet tot antwoord gaf ze al in haar masterthesis "Kunt u mij helpen?" over etnische en genderdiscriminatie in kledingwinkels. 

  Jong Groen StuGent nodigt iedereen hartelijk uit om op woensdag 2 mei te komen luisteren naar de voorlopige bevindingen van het onderzoek, en vooral om zelf mee te discussiëren!

  Hou het facebookevent in de gaten voor eventuele updates (en nodig een handvol vrienden uit)


Kom langs op één van onze evenementen...

Sociale media

Ontvang het laatste nieuws