Tunesië: een geslaagde revolutie? Met professor Sami Zemni

dinsdag, 14 november, 2017 - 20:00

Bijna zeven jaar na het uitbreken van de Arabische Revoluties is Tunesië, het land waar de kettingreactie van protesten, opstanden en revoluties begon, ook het "succesverhaal" van deze revoluties. Democratische machtswissels, een relatief vooruitstrevende grondwet, samenwerking tussen ideologisch ver uit elkaar liggende partijen, en een parlement met meer zetels voor vrouwen dan Italië of Australië, ... stuk voor stuk lijken deze tendenzen een mooie toekomst in te luiden voor Tunesië. 

Dat beeld wordt evenwel verstoord door de torenhoge werkloosheid en de kloof tussen de regio rond Tunis aan de ene kant, en het arme en vaak verwaarloosde binnenland - waar de opstand in december 2010 haar begin kende - aan de andere kant. 

Waarheen met Tunesië? Is het fair Tunesië als een voorbeeld van een "geslaagde" revolutie te bestempelen? Wat willen de Tunesische burgers? Welke uitdagingen staan het land nog te wachten?
Professor Sami Zemni van de vakgroep Conflict en Ontwikkeling zal een antwoord proberen te bieden op al deze vragen, en nog veel meer! Afspraak om 20u in de Gentse Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, Blandijnberg 2, Auditorium C. Iedereen welkom!